Ook dit jaar ontvangen we schoolfruit. Alle leerlingen krijgen 3 x per week fruit op school. In de klassen besteden we regelmatig aandacht aan het belang van het eten van groenten en fruit. Zo maken we samen leerzame en lekkere lessen. 

Gelukkig hebben we op school een moestuin waar de kinderen ook zelf in mogen werken om zo ook zelf te ontdekken hoe bepaalde groenten groeien. Leerzaam en lekker!

 

 

augurk-schoolfruit.jpg

Augurk

Een bijzonder product van eigen bodem. Er worden in week 16 330.000 augurken uitgedeeld! Dat is zelfs zoveel dat de rest van Nederland even moet wachten omdat alle kinderen volgende week van een augurk genieten. 


WhatsApp-Image-2018-04-05-at-17.28.51-kopie.jpeg

In Nederland zijn 4 professionele augurkentelers. Daarvan werken drie bedijven mee aan de levering van week 16. Een leuk interview met één van hen, Joan van den Beuken, staat op de website van uw leverancier

"wassen voor consumptie eet het fijnst"
 

peer.png

Conference peer

Wat gebeurt er met het klokhuis van de peer als je die weggooit? In de video van SchoolTV laten ze zien wat er gebeurt met groente- fruit en tuinafval. Bekijk de video (02:27 min, 5-8 jaar)

 


sinaasappel_1.jpg

Sinaasappel

Sinaasappels groeien heel goed op Sicilië. Hoe komt dat eigenlijk? Er heerst een gunstig klimaat. Maar dat is niet de enige reden waarom de sinaasappelen daar zo goed groeien. Het geheim is de vulkaan de Etna. Bekijk de video (02.18 min 9-12 jaar)